FR NL

Siemens Mobility ontvangt order voor 50 MS multisysteemlocomotieven van de Tsjechische Spoorwegen (ČD).

https://railway-news.com/siemens-mobility-receives-largest-vectron-order-from-czech-republic/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week14-2022&utm_term=News

Dit is de grootste Vectron order die Siemens Mobility tot nu toe in Tsjechië kon binnenhalen. In het contract is ook een full-service voor 15 jaar inbegrepen.

Met een maximumsnelheid van 230 kilometer per uur kunnen de locomotieven rijden op conventionele en hogesnelheidslijnen en zijn ze uitgerust met de Trainguard 100/200/300 ETCS-oplossing van Siemens Mobility.

Dit maakt ze geschikt voor gebruik in een groot aantal landen.

Grensoverschrijdend reizen

De Tsjechische Spoorwegen zijn van plan deze locomotieven te gebruiken voor grensoverschrijdend reizen op de lijnen Praag-Hamburg, Praag-Wenen-Graz en Praag-Boedapest.

Michal Kraus, vice-voorzitter van de raad van bestuur van ČD en plaatsvervangend directeur-generaal Onderhoud, zei:

“We hebben zeer goede ervaringen met de Vectron locomotieven van Siemens. We hebben momenteel 18 locomotieven in gebruik en andere locomotieven worden gebruikt door onze dochteronderneming ČD Cargo.”

“Wij geloven dat deze volgende generatie Vectrons een even positieve ervaring opleveren. We zullen ze samen met 20 ComfortJet non-traction treinstellen inzetten en ze kunnen ook rijden met onze Czech Railjets.”

Levering voorzien vanaf december 2025

De locomotieven worden geproduceerd in de Siemens Mobility fabriek in München-Allach in Duitsland, met levering voorzien vanaf december 2025.

Auteur: Jos Sterk