FR NL

Alstom wint DFW APM-onderhoudscontract

https://railway-news.com/alstom-wins-dfw-apm-maintenance-contract/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week16-2022&utm_term=News

Alstom heeft een nieuw contract getekend voor het leveren van operationele en onderhoudsdiensten voor het geautomatiseerde people mover (APM)-systeem van Dallas Fort Worth International Airport (DFW) voor de komende 10 jaar.

Dit is een voortzetting van de samenwerking tussen de twee bedrijven, die in 2000 begon met de ontwikkeling van het 8 kilometer lange APM-systeem met twee rijstroken dat bekend staat als Skylink.

Uitstekende resultaten

Sinds de opening in mei 2005 heeft Skylink uitstekende resultaten behaald op het gebied van beschikbaarheid. Die beschikbaarheid bedraagt meer dan 99% per jaar. Skylink vervoerde jaarlijks meer dan 20 miljoen passagiers tussen de vijf terminals van DFW. Het betreft cijfers van voor het uitbreken van de pandemie.

Een nieuw contract met een waarde van meer dan 200 miljoen euro

Alstom heeft sinds de lancering van het systeem onderhoudsdiensten verleend en dit nieuwe contract zorgt ervoor dat de spoorwegfabrikant deze ondersteuning tot januari 2032 voortzet.

Volgens het nieuwe contract, met een waarde van meer dan 200 miljoen euro (216 miljoen USD), zal Alstom doorlopend preventief en correctief onderhoud uitvoeren van de 64 Innovia APM 200-voertuigen, subsystemen en de gerelateerde componenten, zoals schakelaars, stroomverdeling, stationsdeuren, public address aankondigingen en bewegwijzering.

Het Frans bedrijf zal ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de geleidingsbaan, inclusief het loopvlak, de geleidingsbalk, de derde railstroom en de bijbehorende schakelaars, de stroomverdeling, de verwarmingssystemen en de automatische treinbesturing (ATC) apparatuur.

Auteur: Jos Sterk