FR NL

DrainBot ontvangt financiering van Austria Wirtschaftsservice (AWS)

https://railway-news.com/drainbot-receives-financing-from-austria-wirtschaftsservice-aws/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week16-2022&utm_term=Drainbot

Dankzij financiële steun van Austria Wirtschaftsservice (AWS) heeft DrainBot aanvullende financiering ontvangen voor de verdere ontwikkeling door dit bedrijf van innovatieve robotsystemen voor het onderhoud van tunneldrainage. De robots van DrainBot zijn het eerste volledig geautomatiseerde systeem dat continue reiniging van tunneldrainages mogelijk maakt met minimale personeelskosten. Zo wordt de volgende stap gezet richting verduurzaming en digitalisering van tunnels.

Austria Wirtschaftsservice (AWS) Seedfinancing ondersteunt deep-tech start-ups (bijvoorbeeld digitalisering, ICT, natuurwetenschappen, GreenTech, kwantumtechnologie, life science) bij de ontwikkeling van innovatieve producten. Door de financiële ondersteuning en business coaching worden (Oostenrijkse) bedrijven ondersteund in hun groei.

DrainBot en het AWS Seed Project

DrainBot is 01.10.2021 begonnen met het AWS Seed Project waarmee het bedrijf het huidige systeem verder wil optimaliseren om een ​​brede implementatie in verschillende markten buiten Oostenrijk mogelijk te maken. Het gebruik van de technologie met een proefklant toonde duidelijke sterke punten van het systeem in vergelijking met conventionele technologieën. In dit project worden verdere technische oplossingen geïmplementeerd die de klanten van DrainBot extra voordelen kunnen opleveren.

Innovatie voor een betere toekomst

Eerst en vooral is DrainBot ontwikkeld voor het onderhoud van de drainage van spoortunnels. Dankzij het aanpassingsvermogen van het systeem en de veelzijdige voordelen er van kan DrainBot echter ook worden gebruikt in andere mobiliteits- en industriële niches – b.v. wegen, luchthavens, enz.

De belangrijkste voordelen van dit systeem zijn een aanzienlijke kostenbesparing voor de machinist door het vermijden van vergrendelingstijden in tunnels, een lager verbruik van hulpbronnen dankzij een nieuwe, gepatenteerde technologie en de mogelijkheid tot datalogging van de drainage- en tunnelconditie. Deze innovatie maakt een hogere mate van digitalisering van de infrastructuurcomponenten mogelijk.

Het gebruik van de DrainBot-systemen in de tunnel leidt tot een hogere operationele efficiëntie voor de tunneloperator (weg-, metro- of spoorbeheerder) en tot een kostenreductie op lange termijn. De implementatie van het DrainBot-robotsysteem draagt ​​ook bij aan duurzaamheid, omdat het de CO2-uitstoot tot een minimum beperkt en het waterverbruik volledig elimineert.

Auteur: Jos Sterk