FR NL

Metrolink schakelt over op 100 procent hernieuwbare brandstof

Metrolink switches to 100 per cent renewable fuel

Metrolink heeft aangekondigd dat het het eerste passagiersspoorbedrijf in de VS is dat al zijn locomotieven volledig van hernieuwbare brandstof voorziet.

Metrolink heeft zijn overstap naar hernieuwbare brandstof met veel bombarie aangekondigd. Het bedrijf is het eerste in de Verenigde Staten dat al zijn locomotieven volledig aandrijft met het alternatief van propere brandstof.

“Het is een prestatie om het eerste spoorwegagentschap in dit land te zijn dat hernieuwbare brandstof gebruikt om mensen door Zuid-Californië te vervoeren”, zei Ara Najarian, bestuursvoorzitter van Metrolink. “We zijn vastbesloten om te blijven werken aan een betere luchtkwaliteit in onze regio en het verminderen van het effect van onze activiteiten op de klimaatverandering voor de planeet.”

Proefprogramma werd in 2021 gelanceerd

Om zijn agressieve klimaatdoelstellingen te halen, lanceerde Metrolink begin 2021 een proefprogramma van hernieuwbare brandstof in zijn locomotieven. Het hernieuwbare product is gemaakt van gerecyclede natuurlijke vetten en plantaardige oliën. Het bevat geen fossiele brandstoffen uit aardolie en verbrandt dus schoner, waardoor schadelijke verontreinigende stoffen worden verminderd en de uitstoot van broeikasgassen tot 80 procent wordt verminderd.

“Deze overgang door Metrolink naar het gebruik van hernieuwbare brandstof zal de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen van onze locomotieven verder helpen verminderen en de luchtkwaliteit voor alle gemeenschappen langs ons 838 mijl lange spoor verbeteren”, zei Larry McCallon, vice-voorzitter van de raad van bestuur van Metrolink.

Een betere luchtkwaliteit voor iedereen

Metrolink drijft vanaf februari 2022 honderd procent van al zijn locomotieven aan met hernieuwbare brandstof. Het bedrijf blijft streven naar emissievrije technologieën zoals waterstofbrandstofcellen, elektrische batterijen en andere vormen van hernieuwbare brandstof. Deze worden beschouwd als een brug naar nul -uitstoot. Door locomotiefemissies te verminderen, vermindert Metrolink de milieueffecten op klimaatverandering en verbetert de luchtkwaliteit voor iedereen.

“Metrolink zet zich in voor de bescherming van het milieu, het omarmen van de sociale verantwoordelijkheid en het creëren van economische vitaliteit voor onze regio”, aldus Darren Kettle, CEO van Metrolink. “Ons door de raad goedgekeurde klimaatactieplan is de eerste stap naar onze toekomst zonder uitstoot.”

Auteur: Jos Sterk