FR NL

De CHSRA lanceert een interactieve rekenmachine voor de CO2-voetafdruk

https://www.globalrailwayreview.com/news/133809/the-chsra-launches-an-interactive-carbon-footprint-calculator/

De CHSRA heeft en nieuwe CO2-voetafdrukcalculator gelanceerd om de milieuvoordelen van reizen per geëlektrificeerde hogesnelheidstrein aan te tonen.

Kijken op de website van CHSRA

De California High-Speed ​​Rail Authority (Autoriteit) heeft de lancering aangekondigd van een interactieve online calculator voor de CO2-voetafdruk om de milieuvoordelen van het eerste geëlektrificeerde hogesnelheidsspoorproject in de Verenigde Staten aan te tonen.

Bezoekers op de website van de Autoriteit kunnen de rekenmachine gebruiken om hun potentiële CO2-emissiebesparingen vast te stellen door te reizen per geëlektrificeerde hogesnelheidstrein in vergelijking met te reizen per auto of per vliegtuig op basis van vier retourritten langs het geplande hogesnelheidsspoorsysteem.

Die ritten gaan van San Francisco naar Los Angeles, van San Francisco naar Anaheim, van San José naar Burbank en van San Francisco naar Bakersfield, met in de toekomst meer projectsegmenten gepland. De besparingen in de uitstoot van broeikasgassen die door klimaatverandering worden veroorzaakt voor elke rondreis worden omgezet in tastbare equivalenten, zoals de liters gas of de kilo’s kolen die worden bespaard.

Milieuvoordelen worden gevisualiseerd

“Hogesnelheidstreinen maken deel uit van een systeem dat is verbonden met het lokale en regionale vervoer om achtergestelde gemeenschappen te promoten, om de vervuiling door voertuigen te verminderen en om ingezet te worden bij de overgang naar een koolstofarme economie”,

Meg Cederoth, Director of Planning en Duurzaamheid voor de Autoriteit, zei hierover het volgende. “We lanceren de CO2-voetafdrukcalculator om toekomstige gebruikers te helpen de milieuvoordelen te visualiseren die hogesnelheidstreinreizen naar Californië zullen opleveren.”

Lokale vervuiling moet naar omlaag

Deze nieuwe online tool benadrukt de langdurige inzet van de Autoriteit voor duurzaamheid. Volgens een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie behoren veel grote steden langs het Fase 1-systeem van de Autoriteit, waaronder Los Angeles, Bakersfield en Fresno, tot de hoogste in termen van ozonvervuiling in de staat. Een schone, geëlektrificeerde hogesnelheidslijn is een van de meest energie-efficiënte mobiliteitsopties en helpt de lokale vervuiling te verminderen.

De Autoriteit vereist 100 procent emissievrije voertuigvloten (ZEV) in toekomstige infrastructuur- en bouwcontracten. Via haar programma voor vrijwillige emissiereductieovereenkomsten (VERA) heeft de Autoriteit elke ton luchtverontreinigende stof die tijdens de bouw in lokale luchtkwaliteitsdistricten wordt uitgestoten, gecompenseerd.

Auteur: Jos Sterk