FR NL

Alstom haalt het grootste tramcontract op het zuidelijk halfrond binnen

https://railway-news.com/alstom-awarded-southern-hemispheres-largest-tram-contract/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week17-2022&utm_term=News

Alstom heeft een raamcontract getekend met het Department of Transport Victoria, Australië, voor de levering van 100 Flexity Low-floor Next Generation Trams (NGT’s), inclusief 15 jaar onderhoud van die trams.

Het contract, met een waarde van ongeveer 700 miljoen euro (755,82 miljoen USD), is het grootste in zijn soort op het zuidelijk halfrond.

De Flexity 2 lightrailvoertuigen (LRV’s) zullen in Melbourne in gebruik worden genomen op ’s werelds grootste stadstramnetwerk en ze worden aangepast aan de specifieke vereisten van het netwerk. De levering start vanaf 2025.

Een modern, inclusief vervoersnetwerk voor iedereen

De introductie van de nieuwe vloot zal de geleidelijke pensionering van de hogevloertrams in Melbourne mogelijk maken. Dit zal ervoor zorgen dat het netwerk voldoet aan de vereisten voor gehandicapten wat betreft toegankelijk vervoer (DSAPT) en aan die voor een modern, inclusief vervoersnetwerk voor iedereen.

Lokale inbreng is belangrijk

De nieuwe vloot zal ook de groeiende capaciteitsbehoefte ondersteunen die het gevolg is van stijgende bevolkingscijfers.

Het modulaire concept in combinatie met de beproefde subsystemen maken de Flexity trams perfect geschikt voor verschillende klantbehoeften

Lokale inbreng is een belangrijk aspect van dit contract. De LRV’s zullen worden vervaardigd in de Dandenong-fabriek van Alstom in Victoria en het onderhoudscontract vereist 85% lokale inbreng.

Dit garandeert de stabiliteit op lange termijn voor Victoria’s lokale spoorwegindustrie en van de toeleveringsketens in de regio.

Auteur: Jos Sterk