FR NL

Cummins Rail breidt aanbod van schone dieselproducten uit

Cummins Rail breidt het aanbod van schone dieselproducten uit met de QST30 Tier 4 locomotiefvoedingsmodule

De QST30-stroommodule voor locomotieven van Cummins beschikt over een motor, een dynamo, een selectief katalysatorreductie (SCR)-emissiesysteem en een radiatorpakket met andere motorgerelateerde componenten en dit allemaal op één standaard skid.

Met classificaties van 1.000 pk tot 1.500 pk, is de QST30 perfect gedimensioneerd om schakellocomotieven van stroom te voorzien.

Ideale manier om een locomotief een update te geven

Cummins-voedingsmodules voor locomotieven zijn de ideale manier om een ​​locomotief te updaten naar schone, betrouwbare dieselkracht. Het succes van een spoorweg hangt af van het maximaliseren van de levensduur van kapitaalintensieve apparatuur zoals locomotieven.

Cummins is een erkende expert in het hermotoriseren van oudere units met moderne motortechnologie en met de installatieondersteuning die nodig is om projecten op tijd af te ronden met een minimale uitvaltijd.

Upgrade naar een moderne, schone dieselmotor

De QST30 locomotief power module is ontworpen als een eenvoudige upgrade naar een moderne, schone dieselmotor. De locomotiefvoedingsmodule zal de beproefde SCR-technologie gebruiken om Tier 4-emissies te bereiken.

De SCR-technologie van Cummins is een effectieve oplossing die de NOx-emissies vermindert en het brandstofverbruik verbetert, terwijl ze vrijwel onderhoudsvrij is.

Veel minder afvalwarmte

De klanten van Cummins Rail geven de voorkeur aan het SCR-systeem van het bedrijf omdat SCR, in tegenstelling tot uitlaatgasrecirculatie (EGR), veel minder afvalwarmte produceert, waardoor de belasting van het koelsysteem en het vermogensverlies worden verminderd.

Het systeem wordt momenteel gebruikt in een reeks toepassingen om locatie-emissies voor schakelwerven, havens en industriële locaties te verminderen. Deze oplossing biedt de klanten flexibiliteit in hun activiteiten en zorgt voor een lagere totale kostprijs.

Auteur: Jos Sterk