FR NL

Alstom wint grootste order in Duitsland tot nu toe

https://railway-news.com/alstom-wins-its-largest-order-in-germany-to-date/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week19-2022&utm_term=News

Alstom heeft een contract getekend voor de levering van 130 Coradia Stream elektrische dubbeldekkertreinen met hoge capaciteit aan de Landesanstalt Schienenfahrzeuge Baden-Württemberg (SFBW) in Baden-Württemberg, Duitsland.

De elektrische treinstellen (EMU) kunnen een maximale snelheid van 200 kilometer per uur halen en bestaan ​​uit twee dubbeldeks stuurrijtuigen en twee enkeldeks middenrijtuigen, goed voor in totaal 380 zitplaatsen.

Full-service onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de treinen naadloos beschikbaar en betrouwbaar zijn, is Alstom ook gecontracteerd voor het leveren van full-service onderhoud voor een periode van 30 jaar. Bovendien bevat het contract ook een optie voor SFBW om tot 100 extra treinen te bestellen.

Met een waarde van bijna 2,5 miljard euro voor de eerste 130 treinen en hun onderhoud gedurende 30 jaar, is dit de grootste order van Alstom in Duitsland tot nu toe.

Alles in het teken van een optimale passagierservaring

Elk voertuig zal worden uitgerust met airconditioning, gratis wifi, oplaadpoorten en leeslampjes. Loungeruimtes, vergaderruimten en gezinscompartimenten zullen de passagierservaring verder verbeteren, terwijl de multifunctionele compartimenten ruimte zullen bieden voor grote bagage, kinderwagens en fietsen.

Bovendien zorgen brede deuren en geoptimaliseerde openings- en sluitingstijden voor snel laden en lossen, terwijl de dorpels een traploze toegang bieden op standaard platforms van 760 mm.

De Coradia Stream High Capacity heeft brede deuren met grote ramen en biedt een drempelloze ingang voor een barrièrevrije toegang

Hoge eisen gesteld

Winfried Hermann, minister van Verkeer Baden-Württemberg zei in verband met het toekennen van de order:

“Bij de gunning van het contract hebben we zeer hoge eisen gesteld aan de prestaties en technologie van de voertuigen. Op het gebied van reizigerscomfort zetten we in het regionale spoorvervoer nieuwe maatstaven die in Duitsland nog niet bereikt zijn. Deze treinen zijn sprinters in het plaatselijk vervoer. Met deze treinen willen we dan ook veel extra reizigers aantrekken. Alstom moet dagelijks zorgen voor een naadloze operationele capaciteit van de treinen in het kader van het zogenaamde levenscyclusmodel. Er werd ook voor gezorgd dat we, ondanks zeer krachtige voertuigen met een topsnelheid van 200 km/u, ook zeer energiezuinige voertuigen krijgen. Alstom zal ook verantwoordelijk zijn voor het energieverbruik voor de duur van het contract.”

Moderne technologie

De Coradia Stream High Capacity treinen zullen ook worden uitgerust met moderne signalerings- en automatiseringstechnologie voor gebruik op het eerste gedigitaliseerde spoorwegknooppunt van Duitsland, de Digital Node Stuttgart (DKS). Verder zullen de treinen worden uitgerust met het Europese treinbesturingssysteem niveau 2 en 3, evenals voertuigapparatuur voor automatische treinbediening op graad van automatisering 2.

Deze technologie zal de efficiëntie en betrouwbaarheid van regionale spoordiensten helpen verhogen en reizigers aantrekkelijke en duurzame vervoersmogelijkheden bieden in Baden-Württemberg.

Auteur: Jos Sterk