FR NL

Siemens Mobility sleept in Denemarken contract in de wacht voor Mireo Plus B-treinen

https://railway-news.com/siemens-mobility-awarded-contract-for-denmarks-first-battery-powered-trains/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week18-2022&utm_term=News

Midtjyske Jernbaner heeft zeven Mireo Plus B-treinen met twee wagens besteld als onderdeel van een proefproject om het treinverkeer in het hele land CO2-neutraal te maken.

De tweedelige treinstellen Mireo Plus B hebben een hybride batterijaandrijving. Ze kunnen energie putten uit de bovenleiding en laden ook lithium-ionbatterijen op om de treinen van stroom te voorzien op niet-geëlektrificeerde delen van het netwerk.

Het is tevens mogelijk om energie te recupereren van het remmen van de trein.

De treinstellen kunnen tot 140 kilometer per uur halen en hebben een bereik van ongeveer 80 km wanneer de batterij in gebruik is.

Deze kunnen worden opgeladen via de 25 kilovolt bovenleiding in de geëlektrificeerde delen van het traject en door de remenergie van de trein te hergebruiken.

Eerste bestelling buiten Duitsland

Dit is de derde bestelling die Siemens Mobility voor de Mireo Plus B heeft ontvangen en de eerste buiten Duitsland.

“Met de aankoop van de Mireo Plus B-treinen vervangt Midtjyske Jernbaner conventionele dieselvoertuigen door ultramoderne en lokaal volledig emissievrije treinen. Dit zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de lokale omgeving door een duurzame en milieuvriendelijke mobiliteitsoptie te bieden.”

Bij Siemens Mobility was uiteraard tevreden over het binnenhalen van de order: “We zijn verheugd dat Midtjyske Jernbaner heeft gekozen voor de energiezuinige Mireo Plus B-treinen, die ook een hoog rijcomfort en een verbeterde passagierservaring bieden.”

Auteur: Jos Sterk