FR NL

Infrabel test vandaag een innovatief treinprototype met een speciale betekenis

Infrabel test momenteel een innovatief treinprototype waardoor het bedrijf in de toekomst mogelijk geen herbiciden meer nodig zal hebben.

Infrabel spant zich al enkele jaren enorm in om zijn gebruik van herbiciden te verminderen. Maar in België, net zoals in andere landen, zijn deze chemische stoffen nog steeds onmisbaar voor het onkruidvrij maken van de sporen. En dat om de veiligheid van het spoorwegverkeer en het personeel te garanderen.

Het vermijden van het gebruik van herbiciden

Naast het verlenen van vrijstellingen blijft de infrastructuurbeheerder zich inzetten om technisch en economisch realistische alternatieven te vinden. Het doel: zo snel mogelijk zonder herbiciden te kunnen.

Voorstelling voor de pers

Een innovatief treinprototype wordt momenteel getest in het oosten van het land en biedt bemoedigende vooruitzichten. De pers werd vandaag uitgenodigd om deze speciale trein te komen ontdekken in aanwezigheid van de federale minister van Mobiliteit, de Vlaamse minister van Omgeving en de CEO van Infrabel.

PROGRAMMA

13u30: Verwelkoming in het Infrabel onderhoudsatelier (LCI) van Wezet

13u40: Vertrek met minibus naar de plaats van demonstratie – Beeldmoment ​

14u30: Terugkeer naar LCI – Q&A

15u00: Prototypetrein keert terug naar LCI – Beeldmoment en interviews

15u30: Einde bezoek

Auteur: Jos Sterk