FR NL

Televic GSP Software Services garandeert continuïteit door verhoging veerkracht van PIS

Regelmatige updates verminderen de onderhoudsduur en -risico’s, daar is iedereen het wel over eens. Net als mechanische onderdelen heeft ook software regelmatig onderhoud nodig, in de vorm van patches en updates. Een onderhouden passagiersinformatiesysteem (PIS), gehost in de cloud, maakt een spoorwegecosysteem toekomstbestendig.

Laat geen gras groeien over het onderhoud van PIS

In het verleden werden passagiersinformatiesystemen vaak geïnstalleerd en vervolgens vergeten. Maar de tijden veranderen. Er komen voortdurend nieuwe cyberbeveiligingsbedreigingen bij en de vraag van de passagiers naar realtime gegevens neemt in snel tempo toe. Tegelijkertijd moeten de onderhoudskosten op een beheersbaar niveau worden gehouden.

Systemen stof laten vergaren en jarenlang niet updaten kan grote gevolgen hebben:

*financiële verliezen: de kosten van een succesvolle cyberaanval zijn enorm, zowel financieel als voor de reputatie

*systemen raken onherstelbaar verouderd: systemen die te lang verwaarloosd zijn, kunnen niet altijd worden gerepareerd, waardoor mogelijk een complete revisie nodig is

*ontevreden reizigers: actuele passagiersinformatie is essentieel voor een plezierige reis

Bestand tegen mogelijke cyberaanvallen

Met LiveCoM Suite heeft Televic GSP een cloud-first strategie in aanbod. Deze strategie verbetert de schaalbaarheid, maakt de systemen betrouwbaarder en verhoogt de implementatiesnelheid. Cybersecurity-services zijn inbegrepen bij LiveCoM Suite-hostingservices en zorgen ervoor dat een spoorwegecosysteem bestand is tegen mogelijke cyberaanvallen, door ervoor te zorgen dat kwetsbaarheden zo snel mogelijk worden geïdentificeerd en gepatcht.

Cloud-first voor verbeterde betrouwbaarheid

Met LiveCoM Suite gehost in de cloud, evolueert elke off-board oplossing in de loop van de tijd, terwijl de on-board onderdelen kunnen profiteren van Over-The-Air updates. Op deze manier draait het ecosysteem altijd op de nieuwste versie van LiveCoM Suite en kan de klant genieten van de nieuwste patches en functies zodra ze zijn uitgebracht.

Er wordt zo drastisch bespaard op IT-kosten in vergelijking met legacy tools, aangezien serveronderhoud en IT-resources van niet langer nodig zijn.

LiveCoM Suite is ook beschikbaar als single-tenant oplossing die kan worden aangepast aan ieders behoeften. Private Cloud is de ideale optie wanneer een spoorwegnet om juridische of veiligheidsredenen hosting in een bepaalde regio nodig heeft.

Met Private Cloud kan men een specifiek SLA-niveau selecteren dat het beste aansluit bij de  behoeften op het gebied van beschikbaarheid en ondersteuning.

De voordelen van LiveCoM Suite Cloud hostingdiensten in een notendop:

*bespaar op infrastructuur- en IT-exploitatiekosten, aangezien alles wordt geleverd als onderdeel van een kant-en-klare oplossing

*snelle implementatie dankzij gestandaardiseerde hostingarchitecturen

*Service Level Agreements (SLA) zijn bijgevoegd om uw gewenste service level targets te halen

*multi- of single tenant met Private Cloud voor een aanpak op maat

Auteur: Jos Sterk