FR NL

Alstom levert nog eens 20 Traxx DC3 elektrische locomotieven aan GTS Rail

Alstom heeft een overeenkomst getekend om nog eens 20 Traxx DC3 elektrische locomotieven te leveren aan het in Italië gevestigde GTS Rail.

De DC3, in Italië bekend als de E.494, is de krachtige elektrische locomotief van nieuwste generatie van Alstom en werd ontworpen om de efficiëntie te maximaliseren, het onderhoud te minimaliseren en een hogere belasting en tractie te bieden met een lager energieverbruik.

Met de ‘last mile’-functie als optie

Deze bestelling omvat de optie om Alstom’s ‘last mile’-functie aan de locomotieven toe te voegen, waardoor ze kunnen rijden op niet-geëlektrificeerde lijnen die vaak te vinden zijn in havens, industriële gebieden of terminals.

De nieuwe bestelling volgt ook op een vorige van GTS Rail eerder dit jaar voor vijf Traxx DC3-locomotieven die met deze functionaliteit zijn uitgerust.

Eenmaal vervuld, zal deze laatste bestelling het aantal Traxx DC3-locomotieven in de vloot van GTS Rail op 33 brengen (waarvan acht met de laatste mijl-functie).

Dit cijfer loopt op tot 45 Alstom-locomotieven als je de Traxx DC2 – E.483-modellen meetelt die momenteel in de vloot van GTS Rail zijn opgenomen.

Levering vanaf 2024

Michele Viale, Managing Director van Alstom Italië en voorzitter en CEO van Alstom Ferroviaria, zei:

“Dit belangrijke contract, dat een zeer succesvolle en waardevolle samenwerking bevestigt, volgt op de overeenkomst die in januari 2022 werd ondertekend voor de levering van vijf E.494-locomotieven uitgerust met Last Mile-functie.”

De locomotieven zullen worden geproduceerd in de Alstom-vestiging in Vado Ligure in Italië.

De levering start begin 2024.

Auteur: Jos Sterk