FR NL

SBB Cargo bestelt 20 Vectron-locomotieven bij Siemens Mobility, model is ook goedgekeurd voor België

Siemens AG

SüdLeasing GmbH heeft namens SBB Cargo International 20 Vectron-multisysteemlocomotieven besteld bij Siemens Mobility.

De nieuwe locomotieven zullen worden uitgerust met het XLoad-pakket van Siemens Mobility, dat is ontwikkeld om de tractieprestaties te verbeteren en grotere trailerladingen te vervoeren. Met dit pakket kunnen treinen op de Noord-Zuidcorridor rijden met één vierassige locomotief in plaats van met twee.

SBB Cargo zal de nieuwe locomotieven leasen

De 20 nieuwe locomotieven zullen door SBB Cargo International worden gebruikt voor transalpine service

SBB Cargo International zal de locomotieven van SüdLeasing leasen op basis van een langetermijnhuurplan. Siemens Mobility zal verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de locomotieven, die begin 2024 worden opgeleverd.

Albrecht Neumann, CEO rollend materieel bij Siemens Mobility, stak zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken: “We zijn verheugd over de verdere uitbreiding van de Vectron-vloot van SBB Cargo International en danken het bedrijf voor het vertrouwen in ons en in onze locomotieven. Met deze order is het aantal verkochte Vectrons aan Zwitserse klanten gestegen tot meer dan 100. Dankzij XLoad bereiken de locomotieven een trekkracht die voorheen niet mogelijk was met vierassige locomotieven. In het Alpengebied kan onze klant de locomotieven nog efficiënter inzetten.”

Meer dan 1.400 Vectron-locomotieven zijn al verkocht

De Vectron-locomotieven zullen met snelheden tot 160 kilometer per uur rijden op de transalpiene routes van SBB Cargo. De locomotieven zijn goedgekeurd voor gebruik in Oostenrijk, België, Duitsland, Italië en Nederland.

Ze zullen worden uitgerust met het Europese treinbesturingssysteem ETCS BL3 en alle vereiste nationale treinbesturingssystemen.

Tot op heden heeft Siemens Mobility meer dan 1.400 Vectron-locomotieven verkocht aan 62 klanten.

Auteur: Jos Sterk