FR NL

RhB probeert het wereldrecord langste reizigerstrein te verbeteren

Flickr

Dit najaar probeert de Rhätische Bahn (RhB) het wereldrecord langste reizigerstrein te verbeteren. Als de poging lukt, wordt de geleverde prestatie opgenomen in het Guinness Book of Records, ter vervanging van The Ghan, een Australische wekelijkse slaapdienst die tussen Adelaide en Darwin in Australië rijdt.

Op piekmomenten kan The Ghan 1096 meter lang worden.

Afspraak op 29 oktober

Op 29 oktober zal de trein van RhB, meer bepaald een 1910 meter lange passagierstrein bestaande uit 25 Steenbok-treinstellen, rijden langs de UNESCO-werelderfgoed Albula/Bernina-route van Preda naar Bergün en over het Landwasserviaduct.

De wereldrecordpoging wordt ondersteund door 15 partners, waaronder spoororganisaties ABB, Sersa, de Rhomberg Sersa Rail Group en Stadler, dat de Capricorn-eenheden produceert.

175-jarig jubileum van de Zwitserse spoorwegen

Deze wereldrecordpoging wordt gehouden in het kader van de viering van het 175-jarig jubileum van de Zwitserse spoorwegen en op de dag van de recordpoging zal in Bergün een festivalterrein – alleen toegankelijk per trein – worden ingericht voor 3.000 gasten.

Tickets voor het festival, met onder meer een spoorwegdorp, muziek, comedy en eten, gaan op 2 augustus in de verkoop.

Nieuw ontworpen locomotief

Dit stond te lezen in het persbericht dat door RhB de wereld in werd gestuurd: “Zwitserland is een spoorwegland als geen ander. Dit jaar vieren we 175 jaar Zwitserse spoorwegen. Met deze wereldrecordpoging willen de RhB en haar partners hun bijdrage leveren en een baanbrekende prestatie realiseren die nog nooit eerder is vertoond. Bovendien willen we dit evenement gebruiken om blijvende aandacht te genereren voor onszelf, maar ook voor Graubünden en Zwitserland, en zo het toerisme te promoten.”

Ter promotie van het evenement werd deze week een nieuw ontworpen locomotief 644 onthuld, die direct in dienst zal gaan.

Auteur: Jos Sterk