FR NL

Registreer je nu voor het Rail Infra Forum 2022 in Berlijn

Afbeelding: pxhere

Woensdag is de registratie voor het aankomende Rail Infra Forum 2022 in Berlijn van start gegaan. Het tweedaagse ProMedia-evenement staat dit jaar in het teken van de benodigde infrastructuur voor duurzame treinen, zoals waterstoftankinstallaties en laadoplossingen.

De meeste fabrikanten van rollend materieel zijn bezig met de ontwikkeling van batterij-elektrische treinen en waterstoftreinen. De eerste exemplaren zijn reeds getest en ook dit jaar staan er weer tal van testritten gepland. Maar het succes van deze duurzame treinen valt of staat met de beschikbare infrastructuur.

Tijdens het Rail Infra Forum 2022 in Berlijn zal er dan ook volop gesproken worden over de zaken die bij het laden van batterij-elektrische treinen of wat er nodig is om het tanken van waterstof te faciliteren. Ook staat er een technische excursie op het programma. Meer informatie daarover volgt.

Daarnaast is er aandacht voor zogeheten retrofit-oplossingen voor bestaand materieel. Dit kan ervoor zorgen dat ook deze treinen duurzamer worden. Tenslotte worden de mogelijkheden besproken voor volledig elektrische machines en bouwvoertuigen.

Meer informatie over het evenement en de registratie lees je hier. Daar vind je ook de eerste versie van het tweedaagse programma, wat nog verder aangevuld zal worden in de komende weken. We kijken ernaar uit je te verwelkomen op 12 en 13 oktober in Berlijn, samen met andere professionals, experts en beleidsmakers.

Auteur: Nick Augusteijn