FR NL

InnoTrans 2022 toont de toekomst van mobiliteit

Siemens AG

Op InnoTrans 2022 van 20-23 september in Berlijn staat alles in het teken van de mobiliteitstrends van morgen.

Dit jaar zullen de exposanten meer dan 100 voertuigen tonen, zowel op de baan als buiten op het InnoTrans beursterrein, waaronder enkele wereldprimeurs.

Nieuwe generatie waterstoftreinen

Zo presenteren Siemens Mobility en Deutsche Bahn het H2goesRail-project en de Mireo Plus H, een nieuwe generatie waterstoftreinen. Stadler komt dit jaar met 7 voertuigen. De Slowaakse goederenwagenfabrikant Tatravagónka plant een grootse verschijning op InnoTrans met 6 voertuigen als aanvulling op zijn stand binnen in de hal.

Nieuwe bussen

Rijdende bussen zijn te zien op de Bus Display in de Zomertuin, het hart van het beursterrein. Op de 500 meter lange testbaan presenteren exposanten als Solaris, Van Hool en Ebusco hun nieuwste bussen met alternatieve aandrijfsystemen en de bijbehorende laadinfrastructuur.

Op dit moment zijn 12 bussen geregistreerd die gedemonstreerd zullen worden. Zo zal het Nederlandse Ebusco de elektrische stadsbus 3.0 presenteren. De elektrische bus is aanzienlijk lichter en bereikt een veel groter bereik tot 575 km op één enkele lading.

De Poolse fabrikant van stads- en streekbussen, Solaris, toont de Solaris Urbino electric. Dankzij innovatieve technische oplossingen is de rijtijd van de bus praktisch onbeperkt. Het International Bus Forum is gewijd aan het onderwerp: “Mobiliteit als burgerservice – duurzaam, slim en overal beschikbaar”.

Auteur: Jos Sterk