FR NL

Oekraïense fabrikanten van rollend materieel houden productie op gang

Rivne, Ukraine - July 28, 2018: Railway railroad rail tracks with train by street road in Western Ukraine, power lines and wires

Ondanks alle moeilijkheden die de oorlogssituatie en de vertraging van de industriële productie met zich meebrengen, blijven enkele Oekraïense fabrikanten van rollend materieel gewoon verder werken.

Een van hen, Kryukovsky Railway Car Building Works (KVSZ), is onlangs begonnen met het ontwerpen van een serie platte wagons bestemd voor de Europese markt.

Platte wagons voor verschillende soorten containers en wissellaadbakken

KVSZ is de grootste fabrikant van rollend materieel in Oekraïne en een van de oudste ondernemingen van het land met een geschiedenis van 145 jaar. Het bedrijf is momenteel bezig met het ontwerpen en produceren van twee types platte wagens van de klasse Sggrss 80′ en Sggmrss 90′, bedoeld voor verschillende soorten containers en wissellaadbakken.

“Midden 2022 zijn de twee prototypes van de 80′-wagon al met succes door de homologatietests gegaan en werden de testrapporten en andere documenten aan NoBo verstrekt om de TSI WAG- en TSI NOISE-conformiteit te bewijzen. De volgende stap is het goedkeuringsproces bij ERA en de acceptatie van de operatie via het Europese netwerk”, aldus KVSZ.

Productie start begin 2023

De start van de serieproductie van 80 wagons is gepland voor het eerste kwartaal van 2023, zo laat het Oekraïense bedrijf weten. Bovendien legde het uit dat voor de 90 wagons de homologatietests zullen plaatsvinden in het derde kwartaal van 2022, waarbij het proces in 2023 zal afgerond worden. Hun batchproductie zal logischerwijs later beginnen dan die van de 80 wagens.

Volgens KVSZ onderhandelt het bedrijf momenteel over contracten met verschillende EU-operators en leasemaatschappijen. Tegelijkertijd benadrukte het dat de EU-markt de belangrijkste doelmarkt blijft met plannen om specifieke wagons op aanvraag te ontwerpen voor de Europese klanten.

Auteur: Jos Sterk