FR NL

Deutsche Bahn breidt hogesnelheidsvloot voor lange afstanden verder uit

Afbeelding: Andre_de / Wikimedia Commons

Deutsche Bahn (DB) heeft zijn 100e ICE 4 gedoopt als onderdeel van de investering van tien miljard euro van het bedrijf in de uitbreiding van zijn hogesnelheidsvloot voor lange afstanden.

De 100e ICE 4 is een XXL-ICE met 13 wagens. De trein is gedoopt met Rijnwater uit de hoofdstad van de deelstaat Rheinland-Pfalz’ en werd zodoende ook ‘Rheinland-Pfalz’ genaamd.

100e ICE 4-trein

Richard Lutz, CEO van Deutsche Bahn AG zei: “De 100e ICE 4 markeert een belangrijke mijlpaal in het grootste vlootuitbreidingsprogramma in de geschiedenis van DB. In nieuwe treinen, meer comfort en veel extra zitplaatsen investeren we tegen 2029 tien miljard euro. Wat mij persoonlijk bijzonder verheugd is dat de ‘ICE Rheinland-Pfalz’ een wissel vormt voor de toekomst van het spoor in mijn thuisstaat.”

Als onderdeel van het uitbreidingsprogramma ontvangt DB in totaal 137 ICE 4-treinen in verschillende configuraties, waarbij elke drie weken een ICE 4-trein wordt afgeleverd.

Deze uitbreiding omvat 50 XXL ICE-treinen met 13 wagens. Deze treinen bieden elk bijna 1.000 zitplaatsen.

Bovendien exploiteert Deutsche Bahn al 50 12-delige ICE 4-treinen en 19 van de 37 bestelde 7-delige treinen.

Ruggegraat van klimaatvriendelijk transportsysteem

Volker Wissing, federaal minister van Digitale Zaken en Transport zei: “Het is het objectief van deze federale regering om het spoor te doen uitgroeien tot de ruggegraat van een klimaatvriendelijk transportsysteem. Om nog meer mensen te overtuigen om met de trein te reizen, hebben we stipte, schone en comfortabele treinen met voldoende ruimte nodig. Om stipter en betrouwbaarder te zijn, moderniseren we momenteel het netwerk aan een nooit gezien tempo. Ook in rollend materieel wordt fors geïnvesteerd. Een nieuwe ICE 4 versterkt momenteel de vloot elke drie weken. Dat we hier vandaag de 100e trein kunnen dopen, is positief signaal voor alle reizigers.”

Om de betrouwbaarheid van de 12- en 13-delige ICE 4-treinen verder te verbeteren, verhoogt Deutsche Bahn ook de topsnelheid van 250 naar 265 kilometer per uur.

Auteur: Jos Sterk