FR NL

Alstom, DB Cargo België en DB Cargo Nederland tekenen een onderhoudscontract voor 60 locomotieven

2022, Alstom

Alstom heeft een contract getekend met DB Cargo België en DB Cargo Nederland om het full-service onderhoud te verzorgen voor de vloot van 60 DE-6400 locomotieven die in België en Nederland actief zijn.

Volgens de voorwaarden van het contract zal Alstom verantwoordelijk zijn voor het leveren van preventief en correctief onderhoud voor een eerste termijn van 3 jaar met een optie van 2 jaar extra. Deze overeenkomst bevestigt de langdurige en vertrouwensrelatie tussen DB Cargo Nederland en Alstom (en voormalig Shunter) in Rotterdam over de afgelopen 18 jaar.

Het belang van de DE-6400 locomotiefvloot

De DE-6400 locomotiefvloot speelt een sleutelrol in de operaties van DB Cargo in Nederland en België, met name voor dat deel van het spoornet waar de bovenleiding ontbreekt, zoals bij rangeerterreinen, terminals en spoorverbindingen.

Het contract met Alstom stelt DB Cargo in staat haar klanten het hoge niveau van vlootbetrouwbaarheid te blijven bieden. Het onderhoud van de Belgische vloot kan ook worden uitgevoerd in de faciliteiten van Alstom in Brugge om deze vloot geografisch dicht bij de DB Cargo-operatie te houden.

Healthhub

De digitale diensten zijn geïntegreerd met het gebruik van Healthhub, een innovatieve tool voor voorspellend onderhoud. Deze innovatieve benadering van onderhoud bewaakt de staat van de activa door middel van verschillende oplossingen voor het vastleggen van datums en dat vooral voor de meer kritieke onderdelen van de locomotieven. Dit is met name geschikt voor grotere en verspreide vloten.

Alstom heeft een lange staat van dienst in het leveren van onderhoudsdiensten in de Benelux, met vandaag meer bepaald  200 voertuigen in onderhoud. Waaronder meerdere vloten van locomotieven en de tramvloot in Utrecht. De uitgebreide dienstenportfolio omvat ook modernisering, onderdelen, reparaties, revisies en digitale en ondersteunende diensten als monitoring op afstand van een groeiend aantal wagenparken van klanten.

Auteur: Jos Sterk