FR NL

De opkomst van waterstof als energiebron lijkt onstuitbaar: nieuwe waterstofschakellocomotief voorgesteld

2020, Wikimedia Commons

Sierra Northern Railway (SERA), de vrachtdivisie van de Sierra Railroad Company, heeft zijn nieuwe emissievrije waterstofschakellocomotief voorgesteld.

Het nieuwe model zal de oude Tier 0 diesellocomotiefmodel vervangen.

Emissies moeten omlaag

De California Energy Commission kende een subsidie van 4 miljoen USD (4,01m EUR) toe voor het ontwerp, de integratie en de demonstratie van deze locomotief, die het vermogen van waterstofbrandstofcel-, opslag-, geavanceerde batterij- en systeembesturingstechnologieën om emissies te verminderen zal demonstreren.

SERA, de technische leider van het project, werkte samen met een aantal partners om dit project tot leven te brengen.

Dit zijn GTI Energy, Railpower Tech, Optifuel Systems, het UC Riverside Center for Environmental Research and Technology, Velocity Strategies, Valley Vision, Ballard Power Systems, WHA International, Southern California Gas Company, het Sacramento Metropolitan Air Quality Management District en de Low- Carbon Resources Initiative (LCRI).

Combinatie van donkerblauwe met groene technologie

Kennan H Beard III, voorzitter van Sierra Northern Railway (SERA), zei:

“We zijn verheugd om deze nieuwe look voor de Sierra Northern Railway emissievrije waterstofschakellocomotief te presenteren terwijl we ons ontwerp blijven verfijnen en ons voorbereiden op verdere testen met de locomotief.

“Deze nieuwe look combineert de toekomst van waterstof (donkerblauw) met de groene toekomst van Californië (donker- en lichtgroen) en met Sierra’s sterke traditie van het wisselen van locomotieven voor het goederenvervoer.

“We zijn er vandaag meer dan ooit van overtuigd dat de emissievrije waterstofschakellocomotief van Sierra Northern Railway zal helpen ervoor te zorgen dat de schakellocomotiefindustrie in de nabije toekomst een emissievrije oplossing zal kunnen aanbieden.”

Auteur: Jos Sterk