FR NL

Dit zijn de tips van de MIVB om vlotter te reizen met de metro in Brussel

Als je al even op het net van MIVB reist, heb je waarschijnlijk je eigen gewoontes ontwikkeld. Of beter gezegd, ongewone tips om je reis te optimaliseren. Zoals precies weten waar de metro zal stoppen en welke deur open zal gaan dichtbij de roltrappen. Hieronder verzamelden we enkele beste tips van de MIVB om vlotter te reizen met de metro in Brussel.

Tips voor een vlotte reis met de metro:

*Stap op de eerste of de laatste wagon van de metro. Vaak zijn op deze twee plaatsen veel minder mensen aanwezig dan in de middenste stellen. Anticipeer op de aankomst van de metro en wacht op het einde of begin van het perron.

*Check de beschikbaarheid van liften op de website van MIVB. Die houdt op haar website de werking van de liften up-to-date. Zo sta je nooit voor een onaangename verrassing.

Kijken op de website

Wacht op de volgende metro op drukke momenten. Je kan in het station op de informatieborden zien wanneer de volgende metro aankomt. In veel gevallen moet je maar een paar minuten wachten en krijg je daarbij een minder volle metro, meer plaats en dus meer comfort. Je kan ook op voorhand de drukte op het net controleren via de website.

Wil je afstappen? Zet je dan al voor aankomst op je bestemming, bijvoorbeeld in het vorige station, aan de deur waar je wil afstappen. Vooral nuttig wanneer er veel volk op de metro zit, want je hoeft niet last minute beginnen te wringen richting deur. Dit geldt trouwens ook gewoon voor bus en tram.

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Jos Sterk