FR NL

Honderden passagiers hebben overnacht op Thalys-trein

Flickr

De problemen met de Thalys-treinen blijven onverminderd voortduren. Vannacht hebben honderden passagiers de nacht doorgebracht op een Thalys-trein na een ongeval met een dier.

De aanreiding met het dier vond gisterennamiddag plaats en veroorzaakte schade aan de locomotief. Om veiligheidsredenen moest de trein in de buurt van Doornik volledig tot stilstand worden gebracht en de elektriciteit worden afgesloten.

Passagiers kregen de keuze

De passagiers kregen het aanbod om met een taxi weggevoerd te worden, maar honderden passagiers kozen er naar verluidt voor om op trein zelf te overnachten.

De gevolgen voor het spoorverkeer waren groot. In totaal stonden er acht treinen stil en werd zes treinen afgeschaft. Een aantal passagiers kloeg over een gebrek aan informatie.

Het dreigt een zwarte zomer te worden voor Thalys. Het is volgens de VRT het derde incident met een stilstaande Thalystrein in twee weken tijd. Zondag viel een trein stil in het Franse departement La Somme. Dinsdag 19 juli gebeurde dat in de buurt van Parijs. Telkens moesten passagiers urenlang wachten in een snikhete trein.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jos Sterk