FR NL

MIVB past frequentie metro’s nogmaals aan

2017, Wikimedia Commons

In de lente had de MIVB de frequentie van de metro’s al verhoogd tijdens de piekuren . Nu worden de uurregelingen ‘s avonds en ‘s ochtends dus ook gepimpt!

Vanaf maandag 29 augustus kan je ‘s avonds langer uitgaan: om de 10 minuten komt er een metro tot de laatste doorkomst, en dat voor alle lijnen: 1, 2, 5 én 6! Als je op het gemeenschappelijke deel van deze lijnen reist, komt dit neer op een doorkomst om de 5 minuten.

Vlotte overstap gewaarborgd

Nachtje doorfeesten of supervroeg werken? Dan ben jij zeker blij met de verbeterde dienstregelingen bij het begin van de dienst (= voor 7u): een metro om de 10 minuten tijdens de week en om de 15 minuten in het weekend.

De eerste en laatste doorkomsten van bepaalde bus- en tramlijnen zijn ook aangepast zodat jij zo vlot mogelijk kan overstappen.

Auteur: Jos Sterk