FR NL

Vakbonden spoor dreigen met 24 urenstaking op maandag 18 oktober

2006, Flickr

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de spoorwegen heeft een stakingsaanzegging ingediend voor 18 oktober, zo meldde Belga. Zowel ACOD Spoor als ACV Transcom en VSOA Spoor dreigen met een 24 urenstaking.

Dat werd bekendgemaakt op een persconferentie. De bonden willen onder andere voldoende middelen willen voor nieuwe aanwervingen.

In het kader van de federale begrotingsgesprekken

De vakbonden eisen met het oog op de federale begrotingsgesprekken meer middelen voor de Belgische spoorwegen. Ze wijzen bijvoorbeeld op de vele geannuleerde treinen door een personeelstekort bij het spoor.

Eén van de belangrijkste eisen is dat er zo snel mogelijk maatregelen genomen worden om de achteruitgang van de werkomstandigheden te stoppen. Dat houdt onder andere voldoende middelen in voor nieuwe aanwervingen, maar ook voor een verbetering van de werkomstandigheden.

Geen concreet antwoord: dan wordt er gestaakt

De bal ligt volgens de spoorbonden nu volledig in het kamp van de regering. Bij uitblijven van een concreet antwoord zal er 18 oktober effectief gestaakt worden. Herinneren we er aan dat bij spoorstakingen al enkele jaren de minimale dienstverlening geldt.

Auteur: Jos Sterk