FR NL

Metro en tram als alternatief voor bussen tijdens Brussels Marathon

2022, Wikipedia

Verschillende buslijnen van de MIVB kunnen niet uitrijden of moeten een andere reisweg volgen tijdens de Brussels Marathon op zondag 2 oktober. Dat geldt van het begin van de dienst tot het begin van de namiddag om het evenement te kunnen organiseren en tijdens de doortocht van de lopers. De MIVB raadt haar reizigers aan zoveel mogelijk voor metro en tram te kiezen voor hun verplaatsingen.

Buslijnen doorbroken

Tijdens de Brussels Marathon worden verschillende buslijnen onderbroken, hoofdzakelijk in en rondom Laken en Schaarbeek. De lijnen 13, 14, 20, 46, 53, 56, 83, 86, 88 en de pendelbus van lijn 19 worden voor die gelegenheid onderbroken. Met metrolijn 6 en verschillende tramlijnen kunnen reizigers die zone van Brussel bereiken.

Lijnen 58 en 88 in de voormiddag niet bediend

De MIVB zal buslijnen 58 et 88 aan het begin van de dag niet kunnen laten rijden. Het parcours van de loopwedstrijd wordt dan geïnstalleerd, waardoor deze twee buslijnen vanaf het begin van de dienst niet kunnen uitrijden. Lijn 58 rijdt opnieuw vanaf ongeveer 13.15 uur en lijn 88 vanaf ongeveer 10.45 uur. Lijn 88 blijft omgelegd tussen Pouchkine en het Noordstation tot ongeveer 12 uur.

Verschillende lijnen omgelegd of beperkt

Verschillende lijnen worden eveneens omgelegd of volgen een ingeperkte reisweg op zondagvoormiddag 2 oktober:

Lijnen 13 en 83 worden omgelegd tussen het Eeuwfeestplein en Bonaventure/Audrey Hepburn via de Tentoonstellingslaan;

Lijn 14 wordt beperkt tot het station van Jette en wordt omgelegd tussen Picard en het Noordstation via IJzer en Rogier;

Lijn 20 wordt omgelegd tussen Ribaucourt en Noordstation via IJzer en Rogier;

Lijn 46 wordt omgelegd tussen IJzer en Glibert via Rogier en het Noordstation;

Lijn 53 wordt omgelegd tussen Riethuisen/Simpson en De Wand ;

Lijn 56 wordt in twee stukken verdeeld: de ene kant tussen Buda en Heembeek, en de andere kant tussen Verboekhoven en Schuman;

Lijn 86 wordt omgelegd tussen Pouchkine en Ribaucourt;

Lijn 88 wordt omgelegd tussen Pouchkine en het Noordstation vanaf het begin van de dienst;

De pendelbus die tram 19 vervangt op een gedeelte van het traject, wordt omgelegd tussen Spiegel en De Wand.

Deze lijnen worden geleidelijk opnieuw in dienst gesteld tussen 10.30 en 14.30 uur, naargelang de doortocht van de wedstrijd. U vindt alle informatie over de hinder op de website van de MIVB www.mivb.brussels.

Auteur: Jos Sterk