FR NL

Kandidaat-chauffeurs De Lijn mogen proefrit maken

2006, Wikimedia Commons

De Lijn zoekt 206 chauffeurs met vier jobdagen in oktober, meer bepaald in Leuven, Grimbergen, Antwerpen en Destelbergen.

Hoe gaat een en ander concreet in zijn werk?

Proefrit maken

Na de verwelkoming van de kandidaten op de jobdag volgt een korte infosessie over de verschillende aspecten van de job van een buschauffeur: de manier van werken en praktische punten zoals verloning komen hier aan bod.

Vervolgens krijgen de geïnteresseerden een rondleiding en mogen ze op de stelplaats onder begeleiding van een instructeur een proefritje maken met een bus. Wie wil, kan meteen kennismaken met toekomstige collega’s. Ze kunnen een teamcoach ontmoeten en in gesprek gaan met collega’s van de personeelsdienst. Ten slotte wordt hen praktische hulp aangeboden bij het solliciteren. Handig om nadien onmiddellijk de kandidatuur in te dienen.

Wat biedt De Lijn?

Kandidaten zonder rijbewijs D kunnen via de eigen rijschool van De Lijn dit rijbewijs binnen de 6 weken halen.

De Lijn wil haar chauffeurs zekerheid geven. Ze starten dan ook meteen met een contract voor onbepaalde duur. De Lijn leidt hen op tot chauffeur terwijl ze al in dienst zijn. Daarnaast kunnen ze doorgroeien naar tal van functies binnen de organisatie.

De Lijn heeft verschillende stelplaatsen in heel Vlaanderen. Er wordt alles aan gedaan om de chauffeurs dicht bij hun woonplaats te laten werken. Zo verliezen ze weinig tijd van en naar het werk.

De chauffeurs stellen zelf hun werkrooster af op hun privéleven. Een rustdag, vroege, onderbroken of late shift, een dienst in de stad of net niet? Zij geven elke maand hun voorkeur door in het planningssysteem.

Informatie voor sollicitanten

Alle details over de jobdag staan op delijn.be/chauffeur.

Auteur: Jos Sterk