FR NL

Belgen nemen steeds vaker de trein om naar het buitenland te reizen

Klaar voor vertrek te Brussel Zuid/Midi voor een (te) volle internationale IC naar Den Haag. 2014, Wikimedia Commons, Op Wikimedia terecht gekomen vanuit Flickr via Flickr2Commons

Het internationale reisverkeer per trein zit duidelijk in de lift. Bij de tickets die door NMBS Internationaal worden verkocht, werden in juli en augustus in totaal bijna 10% meer verplaatsingen dan in dezelfde periode in 2019.

De trein wordt dan ook steeds meer het middel bij uitstek om veilig, duurzaam en comfortabel te reizen, ook voor lange afstanden.

Een zomer met de trein

In totaal heeft NMBS deze zomer 2.550 treinen ingezet bovenop het klassieke aanbod, zodat zoveel mogelijk mensen comfortabel konden reizen, zowel naar zee als naar andere toeristische plaatsen of tijdens de zonnigste periodes.

De nieuwe Kust-Expressformule met snellere treinen naar zee zonder reservering en zonder overstap, vanuit 50 stations door de week en 62 stations in het weekend, is door vele reizigers zeer goed onthaald.

Ze hebben ook de invoering van twee nieuwe rechtstreekse verbindingen naar zee weten te appreciëren: Luik-De Panne en Antwerpen-Blankenberge. De hele zomer lang werd een beroep gedaan op het NMBS-personeel om de reizigers tijdens de drukke perioden in de stations de best mogelijke begeleiding, informatie en veiligheid te bieden.

Ook buiten de zomermaanden zet de NMBS zich volledig in

Voor velen betekent het einde van augustus ook dat ze weer op school of op het werk moeten geraken. NMBS zal zich maximaal blijven inzetten om de reizigers op de best mogelijke manier te vervoeren. Bij mooi weer kan er opnieuw in een extra aanbod worden voorzien. Alle informatie is beschikbaar op de website van NMBS of via de app.

Het succes van het Duo Ticket

Georges Gilkinet, federaal minister van Mobiliteit: “Ik ben verheugd dat reizigers opnieuw de trein nemen en dat het DuoTicket een succes is. De trein is meer dan ooit een oplossing voor onze dagelijkse verplaatsingen, zeker nu de energieprijzen torenhoog zijn en de klimaatuitdaging steeds duidelijker wordt. Deze cijfers tonen aan dat de trein een groot groeipotentieel heeft. Dat wil ik benutten door de trein nog toegankelijker te maken, zodat nog meer reizigers kiezen voor de meest milieuvriendelijke vervoerswijze.”

Auteur: Jos Sterk