FR NL

In alle veiligheid reizen met de metro

Inklapbare aluminium step “City Line”, ook bekend als flitsstep, kickboard of skatescooter, objectnr 78440-A-C(1).JPG 2000, Wikimedia Commons

De MIVB is een campagne gestart voor meer verkeersveiligheid in Brussel rond het openbaar vervoer.

Fietsers en steppers moeten daarbij met een aantal factoren rekening houden.

De ideale combinatie

Deze campagne gaat ook over de metro. Een step of fiets combineren met de metro is een praktische en efficiënte manier om je te verplaatsen. Maar het is niet zonder risico. Voor de veiligheid en het comfort van alle reizigers moeten bepaalde regels in acht worden genomen.

Het is verboden om met een fiets of step in de stationsgangen en op de perrons te rijden. Het is ook verboden om deelsteps en -fietsen in de stations achter te laten. Ze moeten op een geschikte plaats bovengronds blijven. Het niet naleven van deze regels brengt niet alleen de veiligheid van de gebruikers van fietsen en steps in gevaar, maar ook die van voorbijgangers, die het risico lopen te vallen, met soms ernstige gevolgen.

Rijd niet op een step in een metrostation

“Op een step rijden in een metrostation is gevaarlijk en strikt verboden voor de veiligheid van iedereen. In de voertuigen herinneren wij aan het belang dat een step ingeklapt is en stabiel staat. Zo voorkom je dat deze tijdens het rijden van de metro beweegt en/of andere reizigers hindert of verwondt. Houd hem dicht bij je en vergeet niet om je aan de handgrepen vast te houden, zodat je er niet valt als de metro moet remmen”, geeft Amandine Tavernier nog mee, risk & safety manager bij de metro.

Auteur: Jos Sterk