FR NL

De Lijn zet in Gent maximaal in op vergroening

Tram in Gent 2009, Wikimedia Commons via Flickr Peter Van den Bossche

In verband met de nieuwe stelplaats Wissenhage gaat De Lijn gaat op zoek naar bijkomende boscompensatie voor de stelplaats en naar een nieuw oefenterrein.

Daarbij wordt maximaal ingezet op vergroening.

Weigering vergunning voor de nieuwe stelplaats

Begin september ontving De Lijn een weigeringsbeslissing voor de omgevingsvergunning voor de nieuwe stelplaats Wissenhage in Gent-Wondelgem. De Lijn heeft beslist niet in beroep te gaan tegen deze weigeringsbeslissing. Daarom zal naar bijkomende boscompensatie gezocht worden, en zal De Lijn vervolgens een nieuwe vergunningsaanvraag indienen.

In die nieuwe aanvraag zal opnieuw rekening gehouden worden met de bezorgdheden van de buurtbewoners en de stad Gent. Zo zal er opnieuw een gedetailleerd groenplan voorzien worden, waarbij maximaal wordt ingezet op vergroening en ontharden van deze site. Wat het oefen- en examenterrein betreft gaat De Lijn in overleg met de stad Gent op zoek naar een alternatieve locatie.

Zoektocht

Begin september ontving De Lijn een weigeringsbeslissing voor de omgevingsvergunning voor de nieuwe stelplaats Wissenhage in Gent-Wondelgem. Er werd, in tegenstelling tot de eerdere adviezen van de Afdeling Natuur en Bos (ANB), geoordeeld dat er niet in voldoende boscompensatie was voorzien.

De Lijn gaat, na overleg met Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, en het nodige beraad, niet in beroep tegen die beslissing. De vervoersmaatschappij is intussen, samen met stad Gent en de Bosgroep, wel een zoektocht gestart naar bijkomende boscompensatie. Om dan een nieuwe aanvraag tot omgevingsvergunning in te dienen.

Auteur: Jos Sterk