FR NL
Locomotief NMBS trein Belgie Antwerpen

Treinverkeer in België ernstig gehinderd door nationale staking

Door een nationale staking in België ligt woensdag ook een groot deel van het treinverkeer plat. Personeel van zowel bedrijven als overheidsorganisaties staken voor meer koopkracht en behoud van werkgelegenheid.

Bij het spoor begon de actie al op dinsdagavond om tien uur. Vervoersmaatschappij NMBS laat weten dat het treinverkeer tot vanavond tien uur ernstig verstoord zal zijn. De verwachting is dat ongeveer de helft van de treinen zal uitvallen. NMBS adviseert reizigers om de reisplanner te checken omdat de alternatieve dienstregeling mogelijk tussentijds kan wijzigen.

Trams, metro’s en bussen

Ook bij vervoersbedrijf De Lijn zijn de gevolgen van de staking groot. Het bedrijf meldt dat er maar weinig trams en bussen zullen rijden woensdag. Slechts een klein aantal chauffeurs is aan het werk gegaan. Ze zijn ingezet op de belangrijkste verbindingen. Evenals De Lijn hebben ook vervoersbedrijven MIVB (in het gewest Brussel) en TEC (Wallonië) last van de staking.

In andere sectoren zijn de effecten van de staking eveneens goed te merken. Zo is het luchtruim 24 uur gesloten voor burgerluchtvaart en is ook een deel van de scholen gesloten. Ook in de havens wordt massaal gestaakt.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Bron: SpoorPro.nl