FR NL

NMBS laat sollicitanten virtueel meekijken op mogelijk werkplaats

Personeel NMBS @NMBS

De NMBS zoekt dit jaar 1.300 medewerkers en heeft een nieuwe jobsite gelanceerd om talent naar de spoorwegmaatschappij te lokken. Onder de nieuwigheden op de website onder andere de mogelijkheid om dankzij 360 graden beelden de toekomstige werkomgeving te ontdekken.

Met de 360 graden-functie, vergelijkbaar met Google Streetview, gaat de bezoeker mee met de conducteur de trein in of krijgt hij een inkijkje in de centrale werkplaats te Mechelen of bezoekt zij de tractiewerkplaats in Vorst. Deze optie is ook interessant voor mensen met een brede interesse in de spoorwegen.

Google streetview bij NMBS

De Streetview-functie is een van de nieuwigheden op de nieuwe banensite van de NMBS die het recent lanceerde en waarmee de spoorwegmaatschappij nieuw talent zegt aan te willen trekken. Ook worden er job alerts verzonden die geïnteresseerden verwittigen zodra er een relevante vacature vrij komt.

Daarnaast  zijn er video’s van de verschillende profielen waarbij de medewerker in een soort van een testimonials vertelt wat de functie zo aantrekkelijk maakt. Uiteraard komen de meest zichtbare jobs zoals treinbegeleider of commercieel bediende  aan bod, maar daarnaast komen ook medewerkers in veel minder bekende of zichtbare jobs aan het woord. Denk maar aan een business analyst, supply chain manager of legal expert.

1.300 mewerkers gevraagd dit jaar

Naast een nieuwe jobsite werd in samenwerking met HR Rail, de juridische werkgever van het personeel, ook het rekruteringsproces verder gedigitaliseerd en door een nieuwe tool ondersteund. Zowel door de jobsite als de nieuwe rekruteringstool wordt de gebruikerservaring van sollicitanten verbeterd.

De tools moeten NMBS en HR Rail ook helpen om de komende jaren hun rekruteringsdoelstellingen te halen. “Dit jaar worden zo’n 1300 medewerkers in de meest uiteenlopende jobdomeinen gezocht”, meldt het bedrijf op haar website

Solliciteren kan via www.nmbs.be/jobs.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jerom Rozendaal