FR NL

Benoît Gilson blijft CEO Infrabel

Benoît Gilson, @Infrabel

De ministerraad heeft het nieuwe bestuur van Infrabel goedgekeurd dat eerder door minister van Mobiliteit Georges Gilkinet was voorgedragen. Benoît Gilson blijft het ambt van gedelegeerd bestuurder van Infrabel voor zes jaar.

De voormalige journalist van de Franstalige krant La ­Dernière Heure, die al ruim vijftien jaar voor Infrabel werkt, was vorig jaar al benoemd tot CEO. Hij trad hiermee in de voetsporen van Luc Lallemand, die begin dit jaar naar de Franse spoorwegen vertrok.

Behalve een gedelegeerd bestuurder heeft de ministerraad ook de benoeming van zes personen voor de raad van bestuur goedgekeurd. Anne-Sophie Gillain, Ruben Lecok, Brigitte Pinte, Sylviane Portugaels, Pierre Provost, Bart Vandenbergher en Durkadin Yilmaz zullen de komende zes jaar een stoeltje bezetten.

Verdeling Frans- en Nederlandstaligen

De voorzitter luistert naar de naam van Jan Cornillie (voorzitter). Bij de verdeling van de posten is taal een belangrijke factor. Zo is in Belgische wetgeving en Infrabel statuten opgenomen dat de gedelegeerd bestuurder tot een andere taalrol behoort dan de voorzitter van de raad van bestuur.

Auteur: Jerom Rozendaal