FR NL
De Infrabel Academy in Brussel

Bekijk de dronebeelden en foto’s van de nieuwe Infrabel Academy

In Brussel is woensdag de nieuwe Infrabel Academy geopend. In deze eerste spoorschool van België zijn bijna driehonderd verschillende opleidingen en cursussen te volgen. In het gebouw van het opleidingsinstituut voor de spoorsector bevinden zich veertig klaslokalen, flexibele kantoren, een EHBO-kamer, verschillende technische ruimten en een groot auditorium.

Op het buitenterrein is een bovenleiding op manshoogte te vinden, seinapparatuur, een GSM-R-mast, ICT-apparatuur en een spoorwegovergang. Leerlingen kunnen hiermee praktijkervaring opdoen.

Bekijk hier de dronebeelden van de nieuwe spoorschool van België:

De Academy was al enige maanden gereed, maar vanwege de coronasituatie was er nog geen geschikt moment om het gebouw en het omliggende terrein, gelegen op steenworp afstand van station Brussel-West, ook daadwerkelijk te openen.

Opleidingsprogramma

De Infrabel Academy beschikt naast het gebouw over 7.500 vierkante meter aan buitenruimte die onderdeel uitmaken van het opleidingsprogramma. Diverse spoorprofessionals kunnen hier opgeleid worden zoals spoormonteurs, treindienstleiders en spooringenieurs.

Dagelijks kunnen er zo’n 500 studenten en cursisten verspreid over 40 klaslokalen op de Academy terecht, al zal de spoorschool vanwege de coronasituatie vooralsnog niet op volledige capaciteit zitten. In de huidige situatie kunnen er zo’n 150 tot 170 cursisten tegelijkertijd in het gebouw opgeleid worden.

Bekijk de foto’s van de Infrabel Academy:

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.