FR NL
Een vrouw wordt gevaccineerd

Brusselse treinstations ingericht als vaccinatiecentrum

Bron: istockphoto.com

Binnenkort worden er drie vaccinatiecentra ingericht in de stations Brussel-Zuid en Brussel-Centraal en in Train World, het museum van de NMBS in Schaarbeek. Het betreft een initiatief van NMBS, Infrabel en HR Rail, de juridische werkgever van alle medewerkers van de Belgische spoorwegen. Hiermee zeggen de organisaties een bijdragen te willen leveren aan de Belgische inentingscampagne.

De vaccinatiecentra, die binnenkort hun deuren openen in Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en in Train World, staan open voor gezinsleden van medewerkers van de Belgische spoorwegen. Ook reizigers en alle andere personen die nog niet de kans hebben gekregen om zich te laten vaccineren, zijn in de centra welkom.

Lage vaccinatiegraad in Brussel

De keuze voor drie NMBS-locaties in Brussel lijkt niet toevallig. Het Brusselse Hoofdstedelijke gewest kent een vaccinatiegraad van net iets meer dan zestig procent en loopt daarmee sterk achter bij het Waalse en Vlaamse gewest. In de strijd om meer Brusselaren te bereiken, zijn recent ook al vaccinatiecentra in winkelcentra opgericht.

Via de publiciteitspanelen in de stations en de schermen in de treinen zullen mensen actief geïnformeerd worden over de verschillende vaccinatiemogelijkheden in de stations en het treinmuseum.

Inenting personeel

Personeel van NMBS en Infrabel, die juridisch ondergebracht zijn bij HR Rail, kan zich laten inenten in het vaccinatiecentrum in de gebouwen van HR Rail in Brussel. Zij kunnen daar elke donderdagochtend of -middag terecht en krijgen hiervoor vier halve vaccinatiedagen vrij tussen 9 tot 30 september 2021.

De Belgische spoorbedrijven scharen zich achter het vaccinatiebeleid van de overheid. Belgische reizigers wordt een gratis treinticket aangeboden waarmee zij met de trein naar een vaccinatiecentrum kunnen reizen.

Auteur: Jerom Rozendaal