FR NL

Infrabel wil aantal vrouwelijke ICT’ers vergroten

Infrabel wil meer diversiteit op de werkvloer en meer vrouwen aantrekken als werknemer. De spoorbeheerder heeft de ambitie om het aandeel vrouwen binnen de dienst ICT flink te laten stijgen. Om dit te realiseren, verwelkomde Infrabel-directeur Benoit Gilson onlangs een groep vrouwelijke studenten van Interface3 die zich laten omscholen tot ICT’er.

Onlangs brachten vijftien IT-studentes van de non-profitorganisatie Interface3 een bezoek aan de Infrabel Academy in Brussel. Interface3 vzw is een non-profitorganisatie die elk jaar ongeveer 120 vrouwen opleidt in een professionele omscholing voor ICT-functies.

ICT dienst Infrabel toont workflow

De vrouwen maakten kennis met de ICT-domeinen van Virtual Reality, Artificial Intelligence, Augmented Reality en Geolocalisatie rond spoorveiligheid.

Tijdens het bezoek aan de Academy werden er demonstraties gehouden voor de studenten zoals een  testsimulator bij werkzaamheden tot een simulator voor weg-rail kraanmachinisten op bouwplaatsen. Ook werd ook getoond hoe men op een bouwplaats een belemmering (bijvoorbeeld ondergrondse kabels) kan visualiseren om te voorkomen dat ze deze tijdens hun werkzaamheden beschadigen.

Gilson heet bezoeker welkom

Op dit moment werken er binnen de dienst ICT van Infrabel slechts 11,2 procent vrouwelijke medewerkers aan de slag. Infrabel hoopt dit aandeel de komende jaren te laten stijgen. Daarvoor is er ook een samenwerkingsverband met Interface 3 en worden hun studenten stageplaatsen aangeboden.

Lees ook: Infrabel brengt opleidingen samen bij eerste spoorschool van België

Auteur: Jerom Rozendaal