FR NL
Winnaars Elektro Challenge De Lijn

De Lijn maakt prijswinnaars Elektro Challenge bekend

De Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn heeft deze week de winnaars bekendgemaakt van haar de Elektro Challenge. Met de online wedstrijd over elektriciteit en elektronica wil De Lijn het technische beroep in het zonnetje zetten. Het doel is om toekomstig talent aan te trekken en eigen werknemers te stimuleren om hun talenten te laten zien. 

In totaal gingen 661 deelnemers de uitdaging aan: 463 professionals, 165 studenten en 33 medewerkers van De Lijn. De wedstrijd verliep online van 13 september tot 29 oktober. Elke deelnemer moest 15 vragen over elektriciteit en elektronica beantwoorden, die ware opgesteld door experten. De 45 beste kandidaten kregen vervolgens afgelopen maandag een beslissende vragenlijst voorgelegd.

Studenten, professionals en medewerkers

De deelnemers werden verdeeld over drie categorieën: studenten, professionals en medewerkers van De Lijn. Elke categorie leverde één winnaar op: Merten Fermont (Thomas More Hogeschool) is de beste student, Kelly De Koninck (Qpinch) is de beste professional en Ghurbhagwant Singh kwam als beste uit de bus in de categorie “medewerker van De Lijn”.

Met de allereerste Elektro Challenge voor technici in België wil De Lijn deze beroepen in een positief daglicht stellen en de interesse van potentiële toekomstige werknemers wekken. Ook wil het eigen werknemers met de wedstrijd uitdagen om het beste naar boven te halen.

Employer branding

De wedstrijd is georganiseerd in samenwerking met  CHALLENGEx. Hun doel is om kwaliteitsvolle talentenpools van deelnemers te creëren. CHALLENGEx heeft de ambitie om tal van wedstrijden te houden, rekrutering te vergemakkelijken en de employer branding van haar partners te versterken.

De winnaars krijgen een prijs en mogen zelf achter het stuur van een tram van De Lijn plaatsnemen voor een ritje onder begeleiding van een rijinstructeur.

Auteur: Jerom Rozendaal