FR NL
Ingebruikname M7 metrostellen resulteert in capaciteitsverhoging van 10 procent

MIVB vraagt om privéleven metrobestuurder die noodstop maakte te respecteren

Ingebruikname M7 metrostellen resulteert in capaciteitsverhoging van 10 procent

In het Brusselse metrostation Rogier vond vrijdagavond een vreemd incident plaats: een 23-jarige man duwde zonder duidelijke reden een vrouw op de sporen. De bestuurder van de MIVB kon op het laatste nippertje een dodelijk ongeval te vermijden.

De bestuurder in kwestie slaagde er gelukkig in om een noodstop te maken, met als gevolg dat de vrouw de gebeurtenis overleefde. Daarmee is de bestuurder in kwestie een mikpunt van de pers geworden en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

MIVB vraagt privéleven metrobestuurder te respecteren

De MIVB vraagt de pers en personen die op social media actief zijn nadrukkelijk om het privéleven van de metrobestuurder te respecteren en de bestuurder niet meer te contacteren. Deze metrobestuurder bracht dankzij zijn oplettendheid zijn metrostel tijdig tot stilstand zonder de dame te raken die vrijdagavond in Rogier op de metrosporen werd geduwd.

De man in kwestie heeft nood aan sereniteit en rust na de bijzonder traumatiserende gebeurtenis van vrijdagavond en wenst dan ook niet gecontacteerd te worden. Het is betreurenswaardig dat zijn naam en foto werden verspreid in de pers en via social media, aldus nog de MIVB.

Geen verder commentaar

De metrobestuurder in kwestie werd vanwege zijn kordaat optreden overstelpt met felicitaties. Daar is op zich niets mis mee, maar de MIVB vraagt wel om deze boodschappen met gelukwensen aan haar over te maken en dat niet via de social media aan de man zelf te doen. Hij heeft een schokkende ervaring achter de rug, waar hij nog volop van aan het bekomen is. Daarom de nadrukkelijke vraag om hem niet meer persoonlijk lastig te vallen.

Er is ook ophef ontstaan over het feit dat een medewerker van de MIVB die de feiten gefilmd heeft geschorst en mogelijk vervolgd zou worden, ondanks talrijke steunbetuigingen van zijn collega’s. Over deze zaak wou de persdienst van de MIVB geen verder commentaar kwijt.

Onderwerpen:

Auteur: Jos Sterk