FR NL

NMBS zoekt dit jaar 1.300 nieuwe medewerkers

Flexibele abonnement in reactie op telewerken – @NMBS

In 2022 wil NMBS 1.300 nieuwe medewerkers aanwerven. De grote meerderheid van de vacatures zijn operationele profielen.

Het gaat om zichtbare en gekende beroepen, zoals treinbegeleiders, treinbestuurders, onderstationschefs,  commerciële medewerkers in onze stations en veiligheidsagenten bij Securail, de veiligheidsdienst van NMBS. Maar er zijn ook vacatures voor de minder zichtbare jobs zoals techniekers, rangeerbestuurders en de medewerkers die ervoor zorgen dat de treinen steeds klaar zijn om te vertrekken.

Belangrijke rol in de transitie naar een duurzame mobiliteit

Daarnaast zijn er ook veel vacatures voor andere boeiende jobs, in verschillende domeinen en regio’s. Wat al deze jobs binnen NMBS typeert? De leuke werksfeer en de grote maatschappelijke impact: in elke functie heeft een medewerker een belangrijke rol in de transitie naar een duurzame mobiliteit.

Focus op medewerkers in hun werkomgeving

De focus van deze nieuwe aanwervingscampagne ligt op de medewerkers in hun werkomgeving. Via GoPro-beelden en diverse kanalen laat NMBS  de kijker op een authentieke manier kennismaken met de diversiteit aan jobs én medewerkers.

De komende weken wordt de campagne online verspreid via de sociale media, internet, affiches en advertenties.

Na de eerste succesvolle Job Days van begin dit jaar plant NMBS ook nog extra events voor technische profielen in 2022. Tijdens deze Job Days kunnen de kandidaten de werkplaatsen en hun installaties bezoeken en kennismaken met het NMBS-personeel.

In mei zal een specifiek evenement voor jonge technici worden georganiseerd, evenals een reeks Job Days in juni, september en oktober.

Auteur: Jos Sterk