FR NL

Nederlandse Spoorwegen kondigen nieuwe reeks stakingen aan

2007, Wikimedia Commons

De Nederlandse spoorvakbonden hebben een nieuwe acties aangekondigd om hun eisen voor betere werkomstandigheden kracht bij te zette. In eerste instantie komen er opnieuw regionale stakingsacties, gespreid over drie dagen.

De bonden FNV, CNV en VVMC hebben dit aangekondigd, ze zijn ontevreden over wat de eerste golf van acties in augustus heeft opgeleverd.  Een eerste reeks prikacties is gepland voor vrijdag 9 september, waarna nieuwe acties volgen in andere delen van Nederland op dinsdag 13 september en donderdag 15 september.

Effect op het spoorverkeer

De eisen van de werknemers blijven ongewijzigd: een nieuwe CAO. Het is nu wachten op meer concrete informatie over het verloop van de acties. Zolang die informatie niet openbaar is gemaakt, blijft het moeilijk om de gevolgen van de acties te voorspellen.

Het is dan ook nog te vroeg om iets zinnigs te zeggen over de mogelijke gevolgen van de stakingen voor het grensoverschrijdend verkeer van en naar België.

Auteur: Jos Sterk