FR NL

Luc Lallemand niet langer aan het hoofd van SNCF Réseau

2020, Wikimedia Commons

De voormalige CEO van Infrabel, die aan het roer stond van SNCF Réseau, wordt vervangen door een voormalig directeur van het bedrijf.

Dat suggereert in ieder geval het Franse professionele webzine Mobilettre. De nummer twee van de Franse spooroperator Matthieu Chabanel, die deze zomer zelf SNCF Réseau had verlaten om zich bij La Poste aan te sluiten, zou terugkeren om Lallemand te vervangen. De beslissing moet vandaag woensdag worden genomen tijdens een buitengewone vergadering van de raad van bestuur.

Een Belg in Frankrijk

Op 29 januari 2020 heeft de Raad van Bestuur van SNCF Réseau Luc Lallemand benoemd tot Voorzitter en Chief Executive Officer van SNCF Réseau voor een termijn van 4 jaar. De voormalige CEO van Infrabel was geen onbekende binnen de Franse publieke groep aangezien hij daar al de functie van bestuurder bekleedde.

SNCF Réseau, dat een naamloze vennootschap is geworden, beheert, onderhoudt, ontwikkelt en verkoopt de diensten die worden aangeboden door het nationale spoorwegnet (RFN). Sinds 1 januari 2020 is SNCF Réseau de enige aandeelhouder van SA SNCF Gares & Connexions.

Hervormingen

Luc Lallemand voerde een van de grootste hervormingen ooit op de Franse spoorwegen door. Er waren strenge eisen gesteld om SNCF Réseau binnen twee jaar financieel weer in evenwicht te brengen.

Het moet gezegd worden dat in Frankrijk openbare instellingen, die steeds zijn verweven met de hoogste sferen van de staat, slechts zelden op een kalme manier gerund kunnen worden.

Een carrière van meer dan 30 jaar bij de spoorwegen

Luc Lallemand trad in 1991 toe tot de Société Nationale des Chemins de fer Belges (NMBS) als penningmeester en was vanaf 1995 verantwoordelijk voor verschillende opdrachten voor de Belgische regering met het oog op de hervorming van de transportsector (spoor, lucht, rivier en zee) . In 2002 werd hij financieel directeur en lid van het directiecomité van de NMBS.

In 2004, toen de NMBS opsplitste in 3 onafhankelijke bedrijven, werd hij gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van Infrabel (Belgische beheerder van de spoorweginfrastructuur). Hij was voormalig bestuurder van Réseau Ferré de France (RFF) van 2007 tot 2014, hij is ook voorzitter van de raad van bestuur van de Vinçotte Group, voorzitter van EIM (European Rail Infrastructure Managers) en onafhankelijk bestuurder van RATP Dev.

Auteur: Jos Sterk