FR NL

NMBS raadt de reizigers aan om hun treinreis op woensdag 5 oktober goed voor te bereiden

2020, Wikimedia Commons

Naar aanleiding van de stakingsdag op woensdag 5 oktober wordt op basis van de beschikbaarheid van het personeel van de NMBS een alternatieve dienstverlening aangeboden.

Infrabel heeft aangegeven te zullen werken. Het gaat om al het essentiële operationele personeel, zoals treinbegeleiders, treinbestuurders en het personeel in de seinhuizen van Infrabel. Afhankelijk daarvan kan de hinder in de ene provincie groter zijn dan in de andere.

Plan uw reis

NMBS raadt haar reizigers aan om hun treinreis goed voor te bereiden. Dat kan via de reisplanner op de NMBS-website of -app, die vanaf dinsdagochtend de alternatieve treindienst toont. De schermen in de stations tonen tijdens de staking enkel de treinen die rijden.

De alternatieve treindienst wordt ook gecommuniceerd via de verschillende informatiekanalen van NMBS, zoals de sociale mediakanalen (Twitter en Facebook), de NMBS-website en de schermen en de aankondigingen in de stations. Alles wordt in het werk gesteld om de reizigers zo goed mogelijk gedetailleerde en realtime informatie te geven.

Auteur: Jos Sterk