FR NL
NMBS trein Belgie

NMBS zet extra treinen in tijdens WK wielrennen

NMBS bereid zich voor op het WK wielrennen dat plaatsvindt van zaterdag 18 tot en met zondag 26 september. De vervoersorganisatie verwacht dat veel wielerfans met de trein naar de vertrek- en aankomststeden zullen afzakken. Om deze toestroom in goede banen te leiden, zet het op drukke wedstrijddagen extra treinen in.

Het WK wielrennen, dat plaatsvindt van zaterdag 18 tot en met zondag 26 september, bestaat uit elf races die verspreid over Vlaanderen plaatsvinden. Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven zijn daarbij de gaststeden. Hier vinden start en finish plaats.

Autoverkeer aan banden gelegd

Om de wielerwedstrijden mogelijk te maken, wordt de bereikbaarheid van de steden met de auto beperkt. Er wordt aangeraden met de trein naar het parcours te komen. Ook het feit dat de start- en aankomstzone zich op wandelafstand van het station bevinden, sterkt de NMBS in haar verwachting dat veel wielerfans met de trein zullen komen.

Extra trein aanbod tijdens drukke wedstrijddagen

In voorbereiding op de toestroom aan mensen, wordt de dienstregeling aangepast. Tijdens bepaalde wedstrijddagen rijden er extra treinen en zullen er ook extra zitplaatsen zijn op de reguliere treinen. Op zondag 19 september wordt tussen Knokke-Heist en Brugge de individuele tijdrit bij de mannen gereden. Van en naar de stations van Knokke en Brugge rijden er extra treinen en op de reguliere treinen zijn er extra zitplaatsen.

Op zaterdag 25 september rijden de dames hun wegrit van Antwerpen naar Leuven. Van en naar Antwerpen en Leuven zijn er dan extra zitplaatsen op de reguliere treinen. Ook voor de wegrit bij de mannen op zondag 26 september wordt het treinaanbod versterkt. Van en naar Leuven rijden er extra treinen en op de reguliere treinen naar zowel Antwerpen en Leuven zijn er extra zitplaatsen.

Auteur: Jerom Rozendaal