FR NL

Infrabel verontschuldigt zich voor stormcrisis, veiligheid krijgt absolute prioriteit

https://press.infrabel.be/infrabel-verontschuldigt-zich-en-stelt-alles-in-het-werk-om-de-crisis-te-beheren-in-het-belang-van-ieders-veiligheid?utm_source=email&utm_medium=campaign&utm_id=63596f70-0bdd-40ef-a3f2-ffcda372ebcf#

Sinds het begin van de week wordt de evolutie van de weersomstandigheden van nabij opgevolgd door de mensen van Infrabel. Op basis van de informatie die donderdagavond beschikbaar was, stelde Infrabel een eventuele beslissing om het netwerk te sluiten, uit. De hoop was om het geplande verkeer voor vrijdag, geheel of gedeeltelijk te kunnen behouden.

Veiligheid krijgt absolute prioriteit

De informatie die vrijdagmorgen beschikbaar was, wees niet op enige verbetering en dit was voor Infrabel de aanleiding om het treinverkeer in de provincies West- en Oost-Vlaanderen en op de hoofdlijnen rond Antwerpen gedurende een deel van de dag stil te leggen. Dit besluit is genomen om de veiligheid van de klanten en het spoorwegpersoneel te garanderen. Dit is de absolute prioriteit.

Overlast voor de spoorwegklanten

Maar deze late beslissing zette de spoorwegoperatoren onder druk en veroorzaakte mogelijk ook overlast voor de spoorwegklanten. Infrabel verontschuldigt zich tegenover iedereen die door deze laattijdige beslissing getroffen werd. Infrabel werkt samen met de operatoren om ervoor te zorgen dat het verkeer zo snel mogelijk opnieuw normaal verloopt en dat de spoorwegklanten in deze situatie goed worden opgevangen.

Auteur: Jos Sterk