FR NL

Oekraïense spoorwegen werken in noodmodus

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/02/24/ukrainian-railways-operate-in-emergency-mode/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-08

Ukrainian Railways is overgegaan naar noodmodus. Dat houdt het coördineren van alle acties in via het operationele hoofdkwartier in samenwerking met de regering. Dat operationele hoofdkwartier werd opgericht om de voortzetting van de diensten te verzekeren onder de eigenaardige omstandigheden van een oorlogsgebied – een status die Oekraïne heeft sinds de vroege ochtend van 24 februari.

Vanaf 24 februari rond 05.00 uur is de situatie tussen Oekraïne en Rusland geëscaleerd. Russische strijdkrachten hebben op meerdere fronten aanvallen uitgevoerd in Oekraïne, terwijl de Oekraïense president de staat van beleg in het land heeft afgekondigd.

Niettemin verzekert Ukrainian Railways de klanten dat ze doorgaan met hun activiteiten, die dus zullen worden gecontroleerd vanuit hun operationele hoofdkwartier om de veiligheid van passagiers en vracht tijdens deze donkere uren te garanderen.

Volg hier de liveblog van RailFreight over de ontwikkelingen tussen Oekraïne en Rusland en hoe deze het goederenvervoer per spoor beïnvloeden.

Ukrainian Railways gaat de uitdaging aan

“Wij zijn een bedrijf dat kritieke transportinfrastructuur levert. We moeten passagiers veilig en op tijd vervoeren en te allen tijde garant staan voor het vervoer van goederen. Vanaf vandaag zullen we werken vanuit ons operationele hoofdkwartier en onze werking zal worden gecoördineerd met de regering, de Nationale Veiligheids- en Defensieraad en andere officiële instanties”, kondigde het bedrijf aan op zijn officiële website.

Tegelijkertijd benadrukten de vertegenwoordigers van Ukrzaliznytsia dat de operaties ongehinderd zullen doorgaan, terwijl het bedrijf ook zal helpen bij militaire taken. “Het bedrijf blijft op schema werken. Ik dank al mijn collega-spoorwegarbeiders voor hun gecoördineerde werk, dat de economie en de defensiecapaciteiten van het land garandeert. Met behulp van de discipline en de drang naar samenwerking bij de spoorwegen durven we alle uitdagingen aangaan”, aldus Oleksandr Kamyshin, voorzitter van Ukrzaliznytsia.

Auteur: Jos Sterk