FR NL

Dit zijn de tips van de MIVB om vlotter te reizen met tram of bus in Brussel

Enkele tips van de MIVB om vlotter te reizen met tram of bus in Brussel zijn waarschijnlijk meer dan welkom!

Wees op tijd voor de bus of de tram en zet je bij het haltebord op het perron. Op die manier ben je de eerste die in de bus of op de tram stapt!

Ben je snel wagenziek? Wanneer je in de bus op de stoel vlak achter de chauffeur zit, voel je de minste busturbulentie.

Ook handig om weten: je mag jouw fiets meenemen op metro en tram (behalve op de oude PCC-trams, zonder lage vloer), elke dag van het jaar, behalve tijdens de spitsuren (van maandag tot vrijdag, van 7.00 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 18.30 uur). Opgelet, je fiets mag niet mee op de bus, want daar is te weinig plaats.

Vlotter reizen met jouw MOBIB-kaart

Neem op voorhand jouw MOBIB-kaart bij de hand of stop ze in een zijzakje van jouw tas of rugzak. Zo scan je gewoon met jouw tas of rugzak en win je ongetwijfeld tijd!

Draai je even om voor je jouw MOBIB-kaart valideert wanneer iemand aanstalten maakt om mee te glippen zonder betalen. Je kan doen alsof je bezig bent met je telefoon of iets vergeten bent in je tas of rugzak. Je stuurt mogelijk een fraudeur wandelen en vermijdt dat je daar zelf over gefrustreerd raakt.

Twijfel je over de einddatum van jouw abonnement of hoeveel ritten je nog over hebt? Druk op het validatietoestel op het “i” symbool en scan je kaart. Het scherm toont jou alle gegevens op jouw kaart, zoals je volledige naam, de geldigheidsdatum voor abonnementen en resterende ritten.

Auteur: Jos Sterk