FR NL

Nieuwe campagne van De Lijn op gang getrapt: ‘Beweeg mee naar minder CO2’

De Lijn engageert zich voor een duurzame Vlaamse mobiliteit met een significante daling van de C02-uitstoot. Om de Vlaming aan te moedigen zijn mobiliteit te verduurzamen startte De Lijn gisteren met de nieuwe campagne ‘Beweeg mee naar minder CO2’.

De chauffeurs van De Lijn zijn de ambassadeurs van de nieuwe campagne. Samen met Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters tekenden ze mee voor minder CO2 op de stelplaats van Leuven Noord en gaven zo het startschot van de campagne. Tegen 2035 wil De Lijn per jaar 172 000 ton minder C02 uitstoten.

De Lijn neemt de handschoen op

De Lijn wil een belangrijke partner zijn in het verduurzamen van de mobiliteit in Vlaanderen. Het openbaar vervoer kan immers een belangrijke bijdrage leveren in het beperken van de CO2-emissies. De Lijn start daarom de grootschalige campagne ‘Beweeg mee naar minder CO2’. De campagne start vanaf vandaag en loopt door tot het najaar.

Gisteren gaven de chauffeurs van stelplaats Leuven Noord samen met Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters de aftrap van de campagne. Ook op de andere stelplaatsen en in de hoofdzetel van De Lijn ondertekenden medewerkers de engagementsverklaring.

 

Auteur: Jos Sterk