FR NL

NMBS vergeet deze zomer ook de andere populaire bestemmingen niet

Flickr

Behalve de kust wordt ook naar andere populaire bestemmingen het treinaanbod versterkt. Zo rijden er tijdens de zomervakantie zowel op weekdagen als tijdens de weekends extra treinen van en naar een aantal dierenparken, pretparken en grote steden.

Ook voor de verschillende muziekfestivals wordt het treinaanbod versterkt.

Voordelige tarieven, waaronder het nieuwe Off-Peak Summer Abo

Wie tijdens de zomervakantie met de trein reist, kan ook rekenen op extra voordelige tarieven.

Nieuw is het Off-Peak Summer Abo, waarmee bestaande woon-werk abonnees tijdens de zomervakantie voor een vast tarief onbeperkt met de trein kunnen reizen, en dat overal in België. Het Summer Abo kan worden gebruikt op weekdagen vanaf 9 uur en tijdens het weekend en op feestdagen de hele dag. Het kost 59 euro per maand (in 2e klas). Voor 40 euro extra per maand kan ook één persoon die op hetzelfde adres woont dan de abonnee hiervan genieten. Het abonnement wordt deze zomer uitgetest.

Met het Summer Abo wil NMBS haar bestaande abonnees bedanken door hen enerzijds een exclusief voordeel te bieden en anderzijds ook vrije tijdsverplaatsingen tijdens de daluren (off-peak) promoten. ​

Het Summer Abo komt bovenop de reeds bestaande voordeeltarieven:

Nog tot eind augustus is er het Duo Ticket, waarmee twee reizigers voor de prijs van één Standard Ticket de trein kunnen nemen.

Voor jongeren (-26) is er de Youth Holidays, waarmee ze tijdens schoolvakanties voor 18 euro per week of 29 euro per maand onbeperkt met de trein kunnen rijden.

Voor senioren (65+) is er het Senior Ticket. Daarmee reizen ze voor een vaste prijs van € 7,20 heen en terug op dezelfde dag. Op weekdagen kan dit vanaf 9 uur. Tijdens het weekend en op feestdagen is er geen uurbeperking.

Met het Discovery Ticket kunnen reizigers voor de helft van de prijs de trein nemen naar verschillende pretparken, dierenparken, musea, tijdelijke attracties en tentoonstellingen. Het Discovery Ticket is geldig op weekdagen vanaf 9 uur en tijdens het weekend en op feestdagen zonder uurbeperking.

“Nu de hoge brandstofprijzen pieken, is het essentieel dat NMBS een nog aantrekkelijker tariefaanbod blijft ontwikkelen om nieuwe reizigers naar de trein te lokken, zodat zoveel mogelijk Belgen vlot en goedkoper kunnen reizen. De zomer is in het land en dat is het ideale moment om ons land te (her)ontdekken. We kunnen en willen meer treinreizigers verwelkomen, want de trein is veilig en comfortabel, goedkoop en goed voor de planeet. De trein geeft je meteen een vakantiegevoel!,” zegt Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet

NMBS raadt haar klanten aan hun reis goed voor te bereiden. De online reisplanner van NMBS geeft telkens de snelste route weer en toont ook de verwachte drukte aan boord van de trein.

Met de NMBS naar meer dan 3.600 internationale bestemmingen

Naast de 555 bestemmingen in België, biedt NMBS ook treinreizen aan naar meer dan 3.600 internationale bestemmingen, verspreid over 12 Europese landen. Van die bestemmingen bevinden er zich meer dan 1000 op minder dan zes uur reizen vanaf Brussel en met maximum één overstap.

Via NMBS Internationaal kunnen reizigers in alle vertrouwen aan de beste prijs hun internationale treintickets kopen. NMBS werkt daarvoor samen met verschillende buitenlandse spoorwegmaatschappijen.

Auteur: Jos Sterk