FR NL

Weer extra treinen ingelegd door NMBS tijdens verlengd weekend

Het wordt een warm weekend als we het weerbericht mogen geloven en dus mogen we ons verwachten aan een stormloop van toeristen in de richting van de zee. Niet meer dan logisch dus dat de NMBS tijdens het verlengde weekend (maandag is 15 augustus) opnieuw extra treinen inlegt naar de kust vanwege de verwachte drukte.

Vijf extra treinen

Woordvoerder Bart Crols van de NMBS: “Vandaag/vrijdag werden er vier extra treinen heen en terug ingezet, op de lijnen Leuven-Oostende, Hasselt-Blankenberge, Leuven-Blankenberge en Brussel-Oostende. Tijdens het verlengde weekend zijn er vijf extra treinen heen en terug, zowel op zaterdag als op zondag en maandag. Die komen op de lijnen Leuven-Oostende, Welkenraedt-Oostende, Leuven-Blankenberge (twee keer) en Hasselt-Blankenberge.

De NMBS benadrukte dat de extra treinen bovenop de “Kust-Express” komen, wat staat voor een aanbod met snelle treinen naar de zee die loopt tot zondag 28 augustus. De NMBS raadt iedereen wel aan zijn reis goed voor te bereiden en de NMBS-app te raadplegen.

Hittegolf is nog niet voorbij

Vandaag vrijdag is opnieuw een zonnige en warme zomerdag. De temperaturen klommen verder op tot 27 graden aan het strand, 29 tot 31 graden in de Ardennen en 32 tot 34 graden in de rest van België. Tijdens de avond en nacht wordt het helder met minima tussen 14 en 20 graden, zo meldt het KMI. Ook de volgende dagen zal het warm blijven, met mogelijk enkele buiten met onweer op maandag. Op 15 augustus zou de temperatuur afkoelen tot nog 29 graden.

Auteur: Jos Sterk