FR NL

Naar de begrafenis van de Queen? Raadpleeg tijdig de Britse reisinformatie

2011, Wikimedia Commons

Ook heel wat landgenoten zullen dit weekend ongetwijfeld afzakken naar het Verenigd Koninkrijk om de begrafenis van de Queen mee te maken. Er wordt naar aanleiding van die gebeurtenis een enorme stroom mensen verwacht, waarbij ook het treinverkeer zwaar belast zal worden.

De Britse spoorwegsector heeft haar plannen geactiveerd om de drukte aan te kunnen die verwacht wordt bij de ceremoniële evenementen in verband met de staatsbegrafenis van wijlen koningin Elizabeth II. Bezoekers krijgen het advies om de info van de spoorwegen te controleren voordat ze op reis gaan.

Network Rail zei dat de planning volgens de verwachtingen verloopt. Er worden extra medewerkers en diensten ingezet en de infrastructuurbeheerder werkt samen met de Rail Delivery Group en andere organisaties, waaronder Transport for London, om ervoor te zorgen dat mensen zich op de juiste manier vlot kunnen verplaatsen.

Voorzitter van Network Rail Sir Peter Hendy zei: ‘Controleer alstublieft onze diensten voordat u op reis gaat, want we verwachten dat de wegen en de treinen overbezet zullen zijn’.

Rekening houden met mensen met een visuele beperking

Het Britse ministerie van Transport zei dat het publiek zoals gewoonlijk toegang moet hebben tot vervoersinformatie en -diensten, en benadrukte dat bij wijzigingen aan websites of sociale-mediapagina’s rekening moet worden gehouden met toegankelijkheidsvereisten voor gebruikers met een visuele beperking’. Dit naar aanleiding van klachten toen wijzigingen in de kleurenschema’s van websites na het overlijden van prins Philip in 2021 toegankelijkheidsproblemen veroorzaakten.

Auteur: Jos Sterk