FR NL
Vrachtwagen veroorzaakt schade aan bovenleiding

Eerste spoor Kortemark terug in bedrijf, tweede laat op zich wachten

De herstelwerkzaamheden aan de bovenleiding van het spoor in Kortemarkt, die dinsdag schade opliep door aanrijding met een vuilniswagen, loopt vertraging op. Een van de twee sporen is inmiddels wel vrijgegeven waardoor er weer treinverkeer mogelijk is.

De bovenleiding aan de spoorwegovergang van het station in Kortemark, op de spoorlijn Gent-Deinze-De Panne, liep schade op nadat zij geschampt werd door een overstekende vuilnisauto met uitstekende kraanarm. Technische ploegen moesten eraan te pas komen om de bovenleiding over een afstand van driehonderd meter te herstellen. NMBS zette tijdelijk vervangbussen in om reizigers op hun plek van bestemming te brengen.

Herstelwerkzaamheden

Spoorwegbeheerder Infrabel schatte aanvankelijk in dat de herstelwerken een dag in beslag zouden nemen, maar dit is uitgelopen. Vandaag om 15h15 is de bovenleiding van één spoor hersteld waardoor er weer beperkt treinverkeer mogelijk is. “De herstellingen aan de bovenleiding van het tweede spoor gaan vandaag en ook vannacht verder”, laat Infrabel weten.

Lees meer: Vuilniswagenchauffeur veroorzaakt ernstige schade aan bovenleiding spoor

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jerom Rozendaal